Volontärer

Föreningen är beroende av frivilliga krafter för att kunna fungera väl. Idag är det ett 50-tal volontärer som hjälper till på olika sätt. Det kan handla om föreningens egna arrangemang men också om olika event i trädgården. Var och en gör så mycket eller så lite som man kan och vill och alla insatser är välkomna och uppskattas.

Men det finns plats för fler som kan hjälpa till. Ju fler vi är, desto starkare och bättre blir vår förening. Vi har också väldigt trevligt tillsammans! Två gånger om året hålls volontärsmöte, då alla volontärer bjuds in till informationsmöte med enklare måltid.

Trädgårdsvärdar

Att vara trädgårdsvärd innebär att man iklädd speciell väst promenerar runt i parken, svarar på frågor, delar ut broschyrer och informerar om Botaniskas Vänner. Detta kan göras när man har tid och lust, men kanske främst när det är aktiviteter i trädgården och på helger. Några speciella botaniska kunskaper behövs inte. Hjälpliga kunskaper i ett främmande språk kan vara till nytta, särskilt under sommaren då vi har många tillresta turister. Till din hjälp finns ett informationsmaterial med de vanligaste frågorna och svaren.

Vill du veta mer eller bli volontär?

Kontakta Margaretha Dahlström på info@botaniskasvanner.se

Rulla till toppen